Ako mi môže Rejuvenated pomôcť?

[ult_buttons btn_title=”Stárnoucí pleť” btn_link=”url:https%3A%2F%2Frejuvenated.cz%2Fveda%2F%3Flang%3Dcs|||” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”210″ btn_height=”40″ btn_title_color=”#f3f3f3″ btn_bg_color=”#9f7550″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#9f7550″ btn_color_border_hover=”#9f7550″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”” btn_font_size=”desktop:18px;”]
[ult_buttons btn_title=”Hydratace” btn_link=”url:https%3A%2F%2Frejuvenated.cz%2Fhydratacia%2F%3Flang%3Dcs|||” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”210″ btn_height=”40″ btn_title_color=”#333333″ btn_bg_color=”” btn_bg_color_hover=”#9f7550″ btn_title_color_hover=”#ffffff” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#9f7550″ btn_color_border_hover=”#9f7550″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”” btn_font_size=”desktop:18px;”]
[ult_buttons btn_title=”Hubnutí” btn_link=”url:https%3A%2F%2Frejuvenated.cz%2Fchudnutie%2F%3Flang%3Dcs|||” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-custom” btn_width=”210″ btn_height=”40″ btn_title_color=”#333333″ btn_bg_color=”” btn_bg_color_hover=”#9f7550″ btn_title_color_hover=”#ffffff” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_border_style=”solid” btn_color_border=”#9f7550″ btn_color_border_hover=”#9f7550″ btn_border_size=”1″ btn_radius=”” btn_font_size=”desktop:18px;”]

Pomáhajú kolagénové nápoje v boji proti starnutiu pokožky?

Studie prokázaly, že kolagen v Rejuvenated Collagen Shots značně zlepšuje vzhled pokožky a také zdraví obecně. Efektivita kolagenu v Rejuvenated Collagen Shots byla zkoumána v následujících studiích.

Collagen Shots jsou klinicky formulované funkční kosmetické nápoje, které přirozeně podporují pevnou mladistvou pleť.

Collagen Shots přirozeným způsobem doplní hladinu kolagenu a zajistí vaší pokožce hydrataci, čímž zlepší i její pevnost a texturu a sníží výskyt vrásek spojených se stárnutím.

Unikátní a bezkonkurenční složení Collagen Shots kombinuje směs na peptid bohatých aminokyselin s kyselinou hyaluronovou, přírodními antioxidanty a celou řadou vitamínů a minerálních látek, u nichž je prokázáno, že zlepšují odstín a texturu pleti.

Ve srovnání s konkurenčními produkty obsahují Collagen Shots více hydrolyzovaného kolagenu (10 000 mg v 1 dávce – viz Obrázek 1 níže), jsou zcela přírodním produktem a obsahují silný přírodní antioxidant – bobule acai.
OBRÁZEK 1 – Porovnání obsahu kolagenu v oblíbených kolagenových nápojích

Collagen Shots jsou snadno stravitelný kosmetický produkt, který poskytuje vysokou úroveň přírodního mořského kolagenu. Ten pomáhá zlepšit vzhled a funkčnost pokožky tím, že podporuje a zvyšuje přirozenou produkci kolagenu v těle.

Collagen Shots jsou tělem snadno využitelné vzhledem k následujícímu:
• Nízká molekulová hmotnost hydrolyzovaného kolagenu zajistí jeho snadnou stravitelnost a vstřebání do krevního oběhu.
• Vysoká biologická dostupnost hydrolyzovaného kolagenu umožňuje 90–95% kolagenovým peptidům dosáhnout cílových míst v těle.
• Kolagenové peptidy stimulují fibroblasty v pokožce, které zvyšují produkci kolagenu a vedou k obnovení strukturální integrity fibroblastů, což zajišťuje pevnější a silnější pokožku.

Výzkumný důkaz:
Po požití jsou živiny zpracovávány v žaludku pomocí enzymatických procesů. Po dosažení tenkého střeva jsou absorbovány přes střevní stěnu a do krevního oběhu a následně dodány tam, kde jsou v těle potřeba, nebo jsou uloženy v těle (viz Obrázek 2).

OBRÁZEK 2 – Zpracování tráveného proteinu tělem

Aby byl doplněk účinný, je důležité, aby měl vysokou biologickou dostupnost, což znamená, že je třeba, aby se v těle vstřebával a efektivně používal na cílových místech (Richelle et al., 2006).

Absorpce do krevního řečiště

Významným faktorem ovlivnění biologické dostupnosti je Daltonova hmotnost molekuly. Čím menší je tato hodnota, tím větší je absorpce do krevního oběhu a zpracování na buněčné úrovni, což se rovná vyšší biologické dostupnosti.
V naší přirozené potravě má ​​kolagen velmi vysokou Daltonovu hmotnost a jeho průměrná molekulární hmotnost dosahuje přibližně 300 000 Da (Ohara a kol., 2007), takže vyžaduje značné množství zpracování trávením předtím, než je k tělu k dispozici.

Hydrolyzovaný kolagen použitý v Collagen Shots byl ale speciálně vyvinutý tak, aby měl velmi nízkou molekulární hmotnost, typicky 2 000 Daltonů, což znamená, že má menší peptidy a aminokyseliny, které lze snáze absorbovat přes enterocyty ve střevní stěně a použít v těle (Iwai a kol., 2005).

Několik studií skutečně prokázalo vysokou úroveň absorpce hydrolyzovaného kolagenu do krevního oběhu. Například konzumace hydrolyzovaného kolagenu z chrupavek, kuřecích nohou a prasečí kůže hladinu peptidů v krvi výrazně zvýší a dosáhne vrcholu 1–2 hodiny po požití (Iwai a kol., 2005).

Oesser a kol. (1999) ukazuje, že 90 % perorálně užitého hydrolyzovaného kolagenu u myší se vstřebalo do krve do 6 hodin a vysoké hladiny byly stále přítomny v tkáni chrupavky až o 96 hodin později, což naznačuje, že kolagen dosáhl cílového místa a zůstal k dispozici ještě významnou dobu po požití.

Je příznačné, že bylo prokázáno, že kolagen derivovaný z mořských zdrojů, přítomný v Collagen Shots, se dá absorbovat ještě snáze než jiné zdroje kolagenu (Ohara a kol., 2007), což znamená, že Collagen Shots jsou vynikajícím zdrojem kolagenu, který je pro tělo vysoce biologicky dostupný.

Použití kolagenu v kůži

Poté, co se dostanou do krve, jsou kolagenové peptidy přitahovány k fibroblastům v pojivové tkáni včetně kůže. Předpokládá se, že kolagenové peptidy ovlivňují pokožku tím, že stimulují fibroblasty ke zvýšení produkce a reorganizaci kolagenových vláken (Postlethwaite a kol., 1978).

Výsledkem je zvýšení počtu a průměru kolagenových vláken v kůži a podpoření jejich soudržnosti, což vede k lepší pružnosti a pevnosti pokožky i zlepšení její hydratace (Matsumoto a kol., 2006).

Hydratace pokožky je také klíčovým prvkem pro plnou, zdravou a mladistvě vypadající pleť a doplňováním kolagenu se, jak bylo prokázáno, hydratace výrazně zvyšuje a je přímo spojena se snížením počtu vrásek a zvýšením hladkosti pleti (Sumida a kol., 2004). Další podrobnosti jsou uvedeny v části „Může vám kolagen zlepšit pokožku?“.

ANO! Výzkum prokázal, že ústní užití může zvýšit syntézu kolagenu a zlepšit úroveň hydratace pleti, která vede ke:
• snížení výskytu vrásek a „vraních noh“,
• mladistvému vzhledu pleti,
• zvýšení pevnosti pokožky,
• zvýšení elasticity pokožky,
• snížení suchosti pokožky,
• zvýšení jemnosti pokožky.

Výzkumný důkaz:
Kůže je největším orgánem v těle, navíc nejvíce viditelným a pravděpodobně nejvíce vystaveným kombinaci negativních účinků vlastního stárnutí včetně snížené syntézy kolagenu (Fligiel a kol., 2003), faktorům životního prostředí, jako je sluneční záření (Chung a kol., 2001), a životního stylu, například kouření (Rexbye a kol., 2006).

Jak stárneme, vzhled a funkčnost kůže podléhá změnám. Mezi ty nejvýraznější patří vrásky, suchost a povislá kůže (pro srovnání viz Gilchrest, 1989). Kolagen je velice důležitý pro zachování struktury kůže (Uitto, 1986) a pro její pevnost a mladistvý vzhled.

V hlubokých vrstvách pokožky zodpovídají buňky zvané fibroblasty za kožní pnutí a kontinuální výrobu kolagenu a elastinu (Grinnell, 2003). V mladé pleti je počet a produktivita fibroblastů vysoká, takže dodává kůži pevnost a sílu (obrázek 3).

OBRÁZEK ​​3 – Schematické znázornění účinků stárnutí kůže

Bohužel jak stárneme, účinnost fibroblastů v pokožce se snižuje (pro srovnání viz West, 1994). Ve skutečnosti některé studie uvádějí, že přirozeně stárnoucí pokožka má výrazně nižší syntézu kolagenu než mladá pleť (Chung a kol, 2001; Varani a kol., 2000).

Snížená syntéza kolagenu spolu s dalšími poškozeními kolagenových struktur sluncem a jinými faktory životního stylu (Kennedy a kol., 2003) vede ke snižování množství kolagenu a tím odhalování přirozených známek stárnutí, jakými jsou vrásky a ztráta objemu (Gilchrest, 1989).

V současné době je prokázáno, že výživa je klíčovým prvkem pro udržení zdravého, mladšího vzhledu pokožky (Cosgrove a kol., 2007). Konkrétně bylo prokázáno, že požitím hydrolyzovaného kolagenu, který se nachází v Collagen Shots, se zlepší struktura, funkčnost a vzhled pokožky. Například ve výzkumné skupině žen se hydratace pokožky zlepšila užíváním 10 g hydrolyzovaného kolagenu každý den oproti těm, které užívaly placebo (Sumida a kol., 2004).

Vzhledem k tomu, že kolagenové fibrily a vlákna se odrážejí ve struktuře kůže, je jejich velikost důležitým faktorem, který určuje její fyzickou kondici (Miller, 1976). Výzkum ukázal, že po 6 týdnech užívání rybího kolagenu existuje významné zvýšení hustoty vláken kolagenu a také jejich průměru (Matsuda a kol., 2006).

Podobně významná zvýšení hustoty vláken kolagenu a jejich průměru a významná zlepšení stavu pokožky byla uvedena ve studii Matsumoto a kol. (2006).

Studie sledující ženy s významným výskytem periorbitálních vrásek v souvislosti s věkem (vějířky), které užívaly kolagen denně po dobu 8 týdnů, prokázaly po této době významné zlepšení stavu periorbitálních vrásek a celkového stárnutí obličeje (Kantor a kol., 2002).

Další studie porovnávaly účinky doplňků stravy u skupiny zdravých žen s 0 nebo 10 g kolagenu rozpuštěného v nápoji po dobu 7 týdnů, při nichž dermatolog posuzoval stav pleti a měřil obsah vody ve vnější vrstvě kůže (stratum corneum) a funkčnost kožní bariéry. Po 3 týdnech se u 62 % skupiny užívající 10 g prokázalo zlepšení stavu pokožky ve srovnání s pouhými 10 % ve skupině s 0 g.

Po sedmi týdnech byly účinky dokonce větší u 81 % skupiny užívající 10 g a byl hlášen lepší stav pokožky ve srovnání s pouhými 20 % ve skupině užívající 0 g (Obrázek 4; Koyama, 2009).

Dohromady tyto výsledky naznačují, že ústní užívání kolagenu může mít významný vliv na strukturu, funkčnost a vzhled pokožky.

OBRÁZEK ​​4 – Účinky 0 g a 10 g kolagenu při užívání každý den ve formě nápoje a vnímané zlepšení stavu pokožky

Rejuvenated Collagen Shots je jediným kosmetickým kolagenovým nápojem, který využívá jedinečný zdroj vysoce kvalitního přírodního mořského kolagenu*. Účinky tohoto kolagenu byly speciálně zkoumány v několika výzkumných studiích.

V první studii byla provedena kvalitativní analýza hodnocení účinku denního příjmu 10 g kolagenu, který používá Rejuvenated, v období 4 týdnů padesáti dvěma zdravými ženami ve věku 20–60 let. Účastnice odpovídaly na řadu otázek týkajících se použitelnosti a účinnosti přípravku v průběhu a po skončení sledovaného období a hodnotily dopady na různé ukazatele vzhledu pokožky a bolesti kloubů.

Výsledky ukázaly, že po pouhých dvou týdnech užívání účastnice vykázaly nárůst pevnosti, hydratace a jasu pokožky stejně jako snížení bolesti kloubů a tyto účinky byly ještě výraznější po 4 týdnech užívání doplňku (Obrázek 5).

OBRÁZEK ​​5 – Zlepšení hodnocení vzhledu kůže (pevnost, hydratace, jas) a bolesti kloubů po užívání 10 g kolagenu za den

Druhá klinická studie realizovaná CPCAD v laboratoři Dermatology v Nice ve Francii měla za cíl určit účinnost denního užívání 10 g kolagenu* rozpuštěného ve 20 cl tekutiny denně po dobu 12 týdnů ve srovnání s placebem, a to na vzorku 40 zdravých žen ve věku mezi 54 a 64 lety.

Hodnoty měření elasticity kůže, hydratace a vrásek byly získány vedle subjektivního hodnocení i podle vzhledu pokožky v odpovědi na následující otázky:
Řekla byste, že kolagenovou léčbou se Vám snížil počet vrásek na obličeji?
Řekla byste, že léčba kolagenem účinně snižuje známky stárnutí v obličeji?

Výsledky studie prokázaly výrazné vyhlazení pokožky v periorbitální oblasti a došlo i k významnému snížení výskytu vrásek v této oblasti (o 9,37 %), tj. snížení výskytu „vějířků“ (obrázek 6).

OBRÁZEK ​​6 – Tvarový faktor v reliéfu kůže (hladkosti) v periorbitální oblasti po 12 týdnech užívání kolagenu 10 g / den.

Dále bylo zjištěno, že hydratace pokožky se výrazně zlepšila po 6 týdnech užívání a další zlepšení o 22,8 % ve srovnání s výchozím stavem (Obrázek 7) nastalo po 12 týdnech. Kromě toho elasticita kůže byla také významně lepší – po 12 týdnech o 27,2 % (Obrázek 8). Žádné významné účinky nebyly pozorovány u podobných placebo produktů.

OBRÁZEK ​​7 – Zlepšení hydratace pokožky po 12 týdnech užívání kolagenu 10 g / den

OBRÁZEK ​​8 – Zlepšení pružnosti pokožky po 12 týdnech užívání kolagenu 10 g / den

S ohledem na vnímané účinky kolagenu na vznik vrásek reagovalo po 6 týdnech 45 % jedinců, kteří užívali kolagen, kladně na otázku „Dalo by se říct, že kolagenová léčba Vám snížila počet vrásek na obličeji?“. Pro srovnání: ve skupině užívající placebo kladně odpovědělo pouze 15 % dotázaných.

Účinky byly po 12 týdnech u 79 % účastníků ve skupině užívající kolagen ještě pozitivnější oproti pouhým 58 % ve skupině užívající placebo (Obrázek 9).

OBRÁZEK ​​9 – snížení počtu vrásek po 12 týdnech užívání 10 g kolagenu denně

Kolagen, zejména kolagen typu I, není jen součástí kůže, je to i největší a nejhojněji se vyskytující protein v těle, který v něm tvoří asi třetinu všech proteinů (Di Lullo a kol., 2002).

Kolagen se v těle nachází převážně v pojivové tkáni a v důsledku jeho silné vláknité struktury je nedílným nosným prvek pro svaly, kosti a vazy. Je také velmi důležitým proteinem pro dobré zdraví kloubů.

Kolagen také způsobuje pevnost určitých částí těla, např. nehtů, a je důležitý pro silné a zdravé vlasy. Jak bylo zmíněno výše, stárnutím se naše schopnost produkovat kolagen významně snižuje, a proto může být užívání vysoce biologicky dostupného hydrolyzovaného kolagenového výrobku, jako jsou i Collagen Shots, velmi prospěšné pro celé tělo.

Zdraví kloubů

Studie prokázaly, že kolagen pomáhá snížit bolest, otoky a ztuhlost kloubů (Bruyère a kol., 2012) a může být zvláště vhodný pro ty, kteří bojují s revmatoidní artritidou (Barnett a kol., 1998). Studie prokázaly, že užívání kolagenu příznivě ovlivňuje klouby zlepšením hustoty jejich chrupavky (McAlindon a kol., 2011).

Flexibilita a mobilita

Užívání kolagenu může zvýšit flexibilitu a mobilitu (Moskowitz et al, 2000; Carpenter et al, 2005), což je zvláště důležité pro udržení aktivního a zdravého životního stylu.

Oběh

Hlavní složkou struktury cév je kolagen a ingescí želatiny bylo prokázáno, že zvyšuje pružnost cév a přítok krve do prstů a zvětšuje jejich objem (Kadison, 1965).

Zvýšená pružnost cév může pomoci snížit riziko kornatění tepen a souvisejících onemocnění srdce (McEniery a kol., 2007). Zdravý oběhový systém a zvětšený objem prstu spojený s užíváním želatiny (Kadison, 1965) může pomoci zvýšit lesk a plnost pokožky.

Nehty
Kolagen je nedílnou součástí silných a zdravých nehtů. Výzkum jedinců s křehkými nehty užívajícími 7 g kolagenu denně prokázal, že u 86 % účastníků došlo ke zlepšení kvality nehtů a po ukončení užívání se problém opět vrátil (Rosenberg a kol., 1957).

Podobně ve druhé studii 80 % subjektů zaznamenalo zlepšení po užití kolagenního peptidu (Schwimmera & Mullnos, 1957).

Hojení ran

Po léčbě frakční fototermolýzy dostávala polovina pacientů 3 g kolagenního peptidu každý den po dobu 4 týdnů. Výsledky se dostavily již třetí den a ti, kteří užívali kolagen, měli podstatně lépe hydratovanou pokožku. Kromě toho se u těchto pacientů ve srovnání s kontrolní skupinou po 14 dnech významně zlepšila elasticita kůže (Choi a kol., 2014).

Hubnutí

Je dobře známo, že hydrolyzovaný kolagen je velmi účinný při potlačování chuti k jídlu, a proto může jeho užívání významně pomoci při hubnutí (Martin, 2001). Z neoficiálního hlediska zákazníci užívající Collagen Shots potvrdili zlepšení mnoha z výše uvedených faktorů, stejně jako zaznamenali i lepší stav pokožky, což je ještě větším důvodem pro to, abyste Collagen Shots zahrnuli do svého denního režimu pro zdraví a krásu.

Collagen Shots poskytují všechny výhody kolagenu v receptuře, kterou lze snadno připravit i strávit. Zmrazené vysušování umožňuje vložit do každé dávky 10 000 mg mořského kolagenu, což je množství, kterého by se prakticky nedalo dosáhnout ve formě tablet.

Ve srovnání s kolagenovými přípravky aplikovanými přímo na kůži mají Collagen Shots několik výrazných výhod. Kůže je pro lidské tělo vícevrstvým systémem ochrany, což znamená, že většina látek zůstane na povrchu.

Fibroblasty, které jsou pro podporu zdravé kůže zásadní, se nacházejí v kůži (dermis), která se nachází hluboko pod vrstvami pokožky (epidermis; Obrázek 10).

OBRÁZEK ​​10 – Struktura kůže

Z tohoto důvodu musejí kolagenové krémy přímo aplikované na kůži mít velice malé molekuly, aby se účinně dostaly k fibroblastům v kůži. Výzkum naznačuje, že k tomu, aby se do těla přes pokožku molekula dostala, musí být menší než 500 Daltonů (Bos a Meinardi, 2000).

Jak je uvedeno výše, i hydrolyzovaný kolagen má molekulární hmotnost přibližně 2000 Daltonů. Proto je nepravděpodobné, že kolagen v krémech, které se aplikují na kůži, by mohl být schopen překročit hranici pokožky a dosáhnout až k fibroblastům.

Pokud by se jim skutečně podařilo překonat bariéru pokožky a vstoupit do krevního oběhu, musely by být registrovány a testovány jako zdravotnická pomůcka.

Naproti tomu hydrolyzovaný kolagen, který se nachází v Collagen Shots, dokáže prokazatelně projít střevní stěnou do krve (Iwai a kol., 2005), přičemž 90 % požitého kolagenu dosáhne cílových buněk (Oesser a kol., 1999).

Studie Koyama z roku 2009 reportuje výrazné zlepšení pokožky, které následovalo po užívání kolagenu 5 g a 10 g denně, ale nenachází žádný rozdíl v obsahu vody nebo bariérní funkci kůže ve srovnání s kontrolní skupinou. Tato zjištění naznačují, že kolagen účinkuje v hlubokých vrstvách kůže (dermis), kde je nepravděpodobné, že by bylo možné se k ní dostat krémem.

Speciální receptura Rejuvenated Collagen Shots s 10 000 miligramy mořského kolagenu, kyselinou hyaluronovou a výkonným antioxidantem z bobulí acai v kombinaci s vitamíny B3, B5, C a s minerály zinku a mědi dokáže optimalizovat využití kolagenu v těle a poskytuje celou řadu dalších zdravotních výhod.

Významným faktorem, který přispívá k procesu stárnutí i stárnutí kůže, je produkce volných radikálů následkem oxidačního stresu v závislosti na faktorech, jako jsou například UV záření, kouření a znečištění.

Collagen Shots byly speciálně vyvinuty pro optimalizaci hladiny antioxidantů, které jsou účinným způsobem, jak čelit důsledkům tohoto oxidačního stresu.

Bobule acai jsou označovány za superpotravinu a s 19 aminokyselinami a řadou vitamínů (A, B1, B2, B3, C a E) jsou výjimečným antioxidantem. Výzkum u lidí prokázal, že po jediné dávce 7 ml/g vlákniny acai se antioxidační kapacita ve srovnání s placebem zvýší až na 3násobek (Mertens-Talcott a kol., 2008).

Snížení oxidačního stresu bylo určeno jako zásadní pro udržení normálního metabolismu a snižování rizika stavů, jako je diabetes a kardiovaskulární onemocnění (Grattagliano a kol., 2008).

Z mastných kyselin se v bobulích acai nachází 56,2 % kyseliny olejové, následuje palmitová s 24,1 % a kyselina linolová s 12,5 % (Schauss a kol., 2006). Bylo zjištěno, že kyselina olejová má modulační účinky na mnohé fyziologické funkce i vliv na zlepšení imunitních funkcí a může být i prospěšná proti několika zánětlivým onemocněním a rakovině (pro srovnání viz Sales-Campos a kol., 2013).

Výzkum na potkanech ​​ukazuje, že kyselina palmitová může působit jako antioxidant a může přispívat k prevenci aterosklerózy (Cho a kol., 2010). Výzkum na zvířatech ukazuje, že kyselina linolová může pomoci zabránit onemocněním srdce a rakovině. Studie na lidech poskytly přesvědčivý důkaz pro její roli ve snižování tělesného tuku (pro srovnání viz MCCRORY a kol., 2011).

Kyselina hyaluronová se často nazývá „pramenem mládí“, protože přispívá k plnosti dobře hydratované pokožky. Jeden z nejrozšířenějších prvků v kůži je voda a rozhodující pro udržení hydratace je slizovitý mukopolysacharid makromolekuly s názvem kyselina hyaluronová (Baumann, 2007).

Kyselinu hyaluronovou produkuje tělo, ale stejně jako u kolagenu její výroba klesá s věkem (Longas a kol., 1987) a její ztráta se podílí na suché a nepružné kůži s vyšším věkem spojené. Užíváním kolagenu bylo prokázáno, že zvyšuje produkci kyseliny hyaluronové stimulací fibroblastů v kůži (dermis; Ohara a kol., 2010).

Vitamín C (kyselina askorbová) je základním vitamínem, který nejenže chrání organismus před oxidačním stresem, ale je také nezbytný pro tvorbu kolagenu v těle (Peterkofsky, 1991). S přibývajícím věkem se hladiny vitamínu C v obou vrstvách kůže (epidermis a dermis) snižují (Rhie a kol., 2001), a proto i pro kolagen v Collagen Shots je optimální zahrnutí přiměřeného množství vitamínu C v produktu nezbytně nutné.

Vitamín C kromě toho zvyšuje růst a produkci fibroblastů, které, jak je popsáno, jsou zásadní pro zdravou kůži. Proto jak proliferace fibroblastů klesá s věkem, zachování dostatku vitamínu C je velmi důležité (Phillips a kol., 1994).

Pozorovací výzkum také objevil souvislost mezi vyšším příjmem vitamínu C a lepším stavem pokožky a viditelnou redukcí vrásek (Cosgrove a kol, 2007; Purba a kol., 2001).

Ryby použité v Collagen Shots pocházejí z volně tekoucí čerstvé vody a jsou evropského původu. Jedná se o bělomasé druhy ryb, mezi které patří například okoun, tilapie nebo kapr.

Použitím za sucha mražených přísad si můžete být jisti 100% účinností vždy, když pijete Collagen Shots. V současné době neexistuje uznávaná metoda umožňující přípravu hotového nápoje, aniž by při tepelném zpracování surovin došlo k pasterizaci, přičemž je ověřeno, že tento proces může mít vliv na účinnost kolagenu a vitamínu C.

Barnett, M.L., Kremer, J.M., St. Clair, E.W., Clegg, D.O., Furst, D., Weisman, M., Fletcher, M.J., Chasan-Taber, S., Finger, E., Morales, A., Le, C.H. & Trentham, D.E. Treatment of rheumatoid arthritis with oral type II collagen: results of a multicenter, double-blind, placebo-controlled trial. Arthritis and Rheumatism. 1998; 41:290–297.

Baumann, L. Skin ageing and its treatment. J Pathol. 2007 Jan; 211(2):241-51.

Bos, J.D. & Meinardi, M.M. The 500 dalton rule for the skin penetration of chemical compounds and drugs. Exp Dermatol. 2000; 9:165–169

Bruyère, O., Zegels, B., Leonori, L., Rabenda, V., Janssen, A., Bourges, C. & Reginster, J.Y. Effect of collagen hydrolysate in articular pain: a 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study. Complement Ther Med. 2012; 20(3):124-30.

Carpenter, R.L., Peel, J.B., Carpenter, M.R., Lowndes, J., Angelopoulos, T.J. & Rippe, J.M. Effectiveness of a collagen hydrolysate-based supplement on joint pain, range of motion and muscle function in individuals with mild osteoarthritis of the knee: a randomized clinical trial. Ann Rheum Dis. 2005;64: 1544.

Cho, K-H., Hong, J-H. & Lee, K-T. Monoacylglycerol (MAG)-Oleic Acid has stronger antioxidant, anti-atherosclerotic, and protein glycation inhibitory activities than MAG-palmitic acid. J Med Food. 2010; 13:99–107

Choi, S.Y., Kim, W.G., Ko, E.J., Lee, Y.H., Kim, B.G., Shin, H.J., Choi, Y.S., Ahn, J.Y., Kim, B.J. & Lee, H.J. Effect of high advanced-collagen tripeptide on wound healing and skin recovery after fractional photothermolysis treatment. Clin Exp Dermatol. 2014; 39(8):874-80.

Chung, J.H., Seo, J.Y., Choi, H.R., Lee, M.K., Youn, C.S. & Rhie, G. Modulation of skin collagen metabolism in aged and photoaged human skin in vivo. J Invest Dermatol. 2001; 117:1218–1224

Cosgrove, M.C., Franco, O.H., Granger, S.P., Murray, P.G. & Mayes, A.E. Dietary nutrient intakes and skin-aging appearance among middle-aged American women. Am J Clin Nutr. 2007; 86:1225-1231.

Di Lullo, G.A., Sweeney, S.M., Körkkö, J., Ala-Kokko, L. & San Antonio, J.D. Mapping the Ligand-binding Sites and Disease-associated Mutations on the Most Abundant Protein in the Human, Type I Collagen. J Biol Chem. 2002; 277(6):4223-4231.

Fligiel, S., Varani, J., Datta, S., Kang, S., Fisher, G. & Voorhees, J. Collagen degradation in aged/photodamaged skin in vivo and after exposure to matrix metalloproteinase-1 in vitro. J Invest Dermatol. 2003;120:842–848.

Gilchrest, B.A. Skin aging and photoaging: an overview. J Am Acad Dermatol. 1989; 21:610–3.

Grattagliano, I., Palmieri, V.O., Portincasa, P., Moschetta, A. & Palasciano, G. Oxidative stress-induced risk factors associated with the metabolic syndrome: a unifying hypothesis. J Nutr Biochem. 2008; 19:491-504.

Grinnell, F. Fibroblast biology in three-dimensional collagen matrices. Trends Cell Biol. 2003; 13(5):264-9.

Iwai, K., Hasegawa, T., Taguchi, Y., Morimatsu, F., Sato, K., Nakamura, Y., Higashi, A., Kido, Y., Nakabo, Y. & Ohtsuki K. Identification of food derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates. J Agric Food Chem. 2005; 53:6531–6536.

Kadison, E.D. Effect of gelatin on the vascularity of the finger. Angiology. 1965; 170-176

Kajimoto, O., Odanaka, W., Sakamoto, W., Yoshida, K., Takahashi. Clinical effects of Hyaluronic Acid Diet for Dry Skin. J New Reme & Clinics. 2001; 50(5): 548-560.

Kantor, I., Donikyan, L., Simon, R., & Wollschlaeger, B. Results of a study evaluating the use of a dietary supplement formula in the management of age-related skin changes in women with moderate to severe wrinkling of the periorbital area. JANA. 2002; 5(2):10-19.

Kennedy, C., Bastiaens, M.T. & Bajdik, C.D. Effect of smoking and sun on the aging skin. J Invest Dermatol. 2003; 120:548–554

Koyama, Y. Effects of collagen peptide ingestion on the skin. Shokuhin-To-Kaihatsu. 2009:44:10-12.

Longas, M.O., Russell, C.S. & He, X.Y. Evidence for structural changes in dermatan sulfate and hyaluronic acid with aging. Carbohydr Res. 1987; 15: 159(1):127-36.

Martin, A. (2001). Advanced nutritional intakes (Ed.) Tec. & Doc, Paris.

Matsuda, N., Koyama, Y., Hosaka, Y., Ueda, H., Watanabe, T., Araya, T., Irie, S. & Takehana, K. Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans in the dermis. J Nut Sci & Vitaminol. 2006; 52:211-215.

Matsumoto, H., Ohara, H., Ito, K., Nakamura, Y. & Takahashi, S. Clinical effect of fish type I collagen hydrolysate on skin properties. ITE Lett Batteries New Technol Med. 2006;7:386-390.

McAlindon, T.E., Nuite, M., Krishnan, N., Ruthazer, R., Price, L.L., Burstein, D., Griffith, J. & Flechsenhar, K, Change in knee osteoarthritis cartilage detected by delayed gadolinium enhanced magnetic resonance imaging following treatment with collagen hydrolysate: a pilot randomized controlled trial. Osteoarthritis & Cartilage. 2011; 399–405

McCrorie, T.A., Keaveney, E.M., Wallace, J.M.W., Binnsa, N., Livingstone, M. B. E. Human health effects of conjugated linoleic acid from milk and supplements. Nutr. Res. Rev. 2011; 24:206-227.

McEniery, C.M., Wilkinson, I.B. & Avolio, A.P. Age, hypertension and arterial function. Clin Exp Pharmacol Physiol. 2007; 34(7):665-71.

Mertens-Talcott, S.U., Rios, J., Jilma-Stohlawetz, P., Pacheco-Palencia, L.A., Meibohm, B. & Talcott, S.T. Pharmacokinetics of anthocyanins and antioxidant effects after the consumption of anthocyanin-rich acai juice and pulp (Euterpe oleracea Mart.) in human healthy volunteers. J Agric Food Chem. 2008; 56:7796-7802.

Miller, E.J. Biochemical characteristics and biological significance of the genetically distinct collagens. Mol Cell Biochen. 1976; 13:165-192.

Moskowitz, R.W. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000; 30:87 – 99.

Oesser, S., Adam, M., Babel, W. & Seifert, J. Oral administration of (14)C labeled gelatin hydrolysate leads to an accumulation of radioactivity in cartilage of mice (C57/BL). J Nutrition. 1999; 129:1891-1895.

Ohara, H., Ichikawa, S., Matsumoto, H., Akiyama, M., Fujimoto, N., Kobayashi, T. & Tajima S. Collagen-derived dipeptide, proline-hydroxyproline, stimulates cell proliferation and hyaluronic acid synthesis in cultured human dermal fibroblasts. J Dermatol. 2010; 37(4): 330–338.

Ohara, H., Matsumoto, H., Ito, K., Iwai, K. & Sato, K. Comparison of quantity and structures of hydroxyproline-containing peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates from different sources. J Agric Food Chem. 2007; 55:1532–1535.

Peterkofsky, B. Ascorbate requirement for hydroxylation and secretion of procollagen: relationship to inhibition of collagen synthesis in scurvy. Am J Clin Nutr. 1991; 54:1135S-1140S.

Phillips, C.L., Combs, S.B. & Pinnell, S.R. Effects of ascorbic acid on proliferation and collagen synthesis in relation to the donor age of human dermal fibroblasts. J Invest Dermatol. 1994; 103:228-232.

Postlethwaite, A.E., Seyer, J.M., and Kang, A.H. Chemotactic attraction of human fibroblasts to type I, II, and II collagens and collagen-derived peptides. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 1978; 75(2): 871-875.

Purba, M.B., Kouris-Blazos, A. & Wattanapenpaiboon, N. Skin wrinkling: can food make a difference? J Am Coll Nutr. 2001; 20:71-80.

Rexbye, H., Pettersen, I., Johansen, M., Kiltkou, L., Jeune, B. & Christensen, K. Influence of environmental factors on facial ageing. Age & Ageing. 2006; 35:110-115.

Rhie, G., Shin, M.H. & Seo, J.Y. Aging- and photoaging-dependent changes of enzymic and nonenzymic antioxidants in the epidermis and dermis of human skin in vivo. J Invest Dermatol. 2001; 117:1212-1217.

Richelle, M., Sabatier, M., Steiling, H. & Williamson, G. Skin bioavailability of dietary vitamin E, carotenoids, polyphenols, vitamin C, zinc and selenium. Br J Nutr. 2006; 96(2):227–238.

Rosenberg, S., Oster, K.A., Kallos, . & Burroughs, W. Further studies in the use of gelatin in the treatment of brittle nails. Arch Dennat and Syph. 1957; 76:330-5.

Sales-Campos, H., Souza, P.R., Peghini, B.C., da Silva, J.S. & Cardoso, C.R. An overview of the modulatory effects of oleic acid in health and disease. Mini Rev Med Chem. 2013; 13(2):201-10.

Sato, T., Sakamoto, W., Odanaka, W., Yoshida, K. & Urushibara, O. Clinical effects of dietary hyaluronic acid on dry, rough skin. Aesthetic Dermatol. 2002; 12:109–120

Scala, J., Hollies, N.R.S. & Sucher, K.P. Effect of daily gelatine ingestion on human scalp hair. Nut Rep Int. 1976; 13(6):579–592

Schauss, A.G., Wu, X., Prior, R.L., Ou, B., Patel, D. & Huang, D. Phytochemical and nutrient composition of the freeze-dried amazonian palm berry, Euterpe oleraceae mart. (acai). J Agric Food Chem. 2006; 54:8598-8603.

Schwimmer, M. & Mullnos, M. Salutary effects of gelatin on nail defects in normal subjects. Antibiotic Med & Clin Ther.. 1957; 4:403-7.

Sumida, E., Hirota, A. & Kuwaba, K. The effect of oral ingestion of collagen peptide on skin hydration and biochemical data of blood. J Nutr Food?. 2004;7:45-52.

Uitto, J. Connective tissue biochemistry of the aging dermis. Age-related alterations in collagen and elastin. Dermatol. Clin. 1986; 4:433–446.

Varani, J., Warner, R.L. & Gharaee-Kermani., M. Vitamin A antagonizes decreased cell growth and elevated collagen-degrading matrix metalloproteinases and stimulates collagen accumulation in naturally aged human skin. J Invest Dermatol. 2000; 114:480–486.

West, M.D. The cellular and molecular biology of skin aging. Arch Dermatol. 1994; 130(1):87-95.